International Talent Workshop
17.5.2014. – 24.5.2014.

Sedmu godinu za redom u sklopu Festivala tolerancije organiziramo Međunarodnu filmsku radionicu (International Talent Workshop – ITW) koja se ove godine održava od 17. do 24. svibnja. Deset polaznika iz svih krajeva Europe i svijeta, pod stručnim vodstvom profesionalnih filmaša, snimit će dva kratkometražna filma. Mladi talenti imat će priliku svoje radove prikazati i zagrebačkoj publici zadnjeg dana festivala, 24. 5. u kinu Europa.

Želja nam je ovom radionicom okupiti mlade talente koji će imati jedinstvenu priliku naučiti puno o svijetu filma, ali i podijeliti svoja znanja s drugima te jednako tako ostvariti nova poznastva ljudi iz profesije.

Tijekom ovog obrazovnog programa polaznici će imati priliku učiti o stvaranju filma kroz sve njegove faze – od obrade scenarija do snimanja, montaže i konačno – prikazivanja, uz pomoć renomiranih domaćih i inozemnih predavača. Mladi filmaši radit će s počasnim predsjednikom Festivala, g. Brankom Lustigom, cijenjenim dizajnerom i ilustratorom Mirkom Ilićem te mnogim drugim profesionalcima iz svijeta domaćeg i stranog filma.

Voditelji radionice su Staša Čelan (naš dugogodišnji suradnik s velikim iskustvom predavača na filmskim radionicama i jedan od osnivača mlade filmske produkcijske kuće Focusmedia d.o.o.) i Andrej Korovljev (više puta nagrađivan za svoje reklame, dvostruki je dobitnik Porina i Oktavijana te nagrade Jelena Rajković.)

Kandidati se od 6.3 do 17.4. mogu prijaviti na slijedećem linku:

http://talent.jff-zagreb.hr/txtl/1/181/en/application_others

Prijavite se i uđite s nama u svijet filma!